Soluňské musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Soluňské musaka
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44092 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
4 ks | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso mleté |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl, Vepřové maso mleté, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Soluňské musaka postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájíme cibuli, kterou spolu s masem zlehka osmažíme na rozpáleném másle. Podlijeme vínem, oloupaná rajčata přidáme do pánve spolu s nasekanou petrželkou, lehce osolíme, opepříme. Poté pánev zakryjeme pokličkou a hodinu dusíme. |
2 | Lilek nakrájíme na silnější kousky, důkladně osolíme a necháme hodinu odležet. Potom kolečka osušíme, orestujeme na rozpáleném oleji. Polovinu lilku vložíme na vymaštěný zapékací pekáč, pokryjeme ho masovou směsí z pánve a navrch položíme opět kolečka lilku. Vše zalijeme smíchaným mlékem se žloutky. Zapékáme cca půl hodiny při teplotě 180 stupňů. |
Poznámka
Servírujeme teplé.