Recept

Jehněčí v mátové omáčce

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44093

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
800 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 ml Whisky
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 768kJ
8% Sacharidy 28 g
49% Tuky 37 g
4% Sodík 74 mg
46% Bílkoviny 26 g

Jehněčí v mátové omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a zázvor, nastrouháme do mističky, přidáme špetku soli, papriku, olej, důkladně promícháme. Pekáč vymastíme olejem, vložíme do něj jehněčí maso a potřeme marinádou z misky. Zakryjeme, necháme hodinu péct v troubě.

2

Pekáč vytáhneme z trouby, maso potřeme medem, podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Hotové maso dáme stranou, pekáč zalijeme 200 ml vody. Pět minut vaříme, poté vodu scedíme do malého hrnce. Do mastné vody přidáme mátu, ocet a whisky. Maso touto omáčkou následně poléváme.

3

Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby (kde můžeme zároveň péci maso) a pečeme, dokud nezměknou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept