Jehněčí v mátové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí v mátové omáčce
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44093 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Whisky |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 606,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Máta, Med včelí, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Whisky, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí v mátové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a zázvor, nastrouháme do mističky, přidáme špetku soli, papriku, olej, důkladně promícháme. Pekáč vymastíme olejem, vložíme do něj jehněčí maso a potřeme marinádou z misky. Zakryjeme, necháme hodinu péct v troubě. |
2 | Pekáč vytáhneme z trouby, maso potřeme medem, podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Hotové maso dáme stranou, pekáč zalijeme 200 ml vody. Pět minut vaříme, poté vodu scedíme do malého hrnce. Do mastné vody přidáme mátu, ocet a whisky. Maso touto omáčkou následně poléváme. |
3 | Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby (kde můžeme zároveň péci maso) a pečeme, dokud nezměknou. |