Rajčata s mozzarellou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s mozzarellou a bazalkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44096 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
300 g | Mozzarella |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s mozzarellou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Klasický italský předkrm s velmi jednoduchou přípravou. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky a střídavě pokládáme přes sebe ještě s lístky bazalky. Poté pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem. |
Poznámka
Podáváme studené.