Vepřová roláda s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda s nádivkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44097 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Rajčata |
1500 g | Vepřová plec |
Marináda | |
---|---|
10 g | Chilli paprička |
120 ml | Med včelí |
70 ml | Víno madeira |
Nádivka | |
140 g | Jablka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 478,2mg |
Vláknina | 731,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Vepřová plec, Chilli paprička, Med včelí, Jablka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové plecko omyjeme, odkrojíme z něj kůži, vytvoříme tukovou kapsu, osolíme, opepříme. Smícháme suroviny na nádivku - jablka nakrájená nadrobno, sterilovaná rajčata, sůl a pepř, naneseme na plát masa. Maso stočíme do rolády, ovážeme ji nití, aby držela tvar. Rozehřejeme gril na střední stupeň, roládu položíme nad odkapávací misku a gril zavřeme. Grilujeme 50 minut. Maso pokapeme marinádou z červeného vína, medu, chilli papričky, to opakujeme každých 10 minut. Celková doba grilování by měla být přibližně 90 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.