Recept

Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 44098
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
2 ks Bobkový list
1 ks Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Kuřecí prsa
60 g Mandle plátky
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 ks Šalotka
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
250 g Těstoviny Tagliatelle
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 378kJ
21% Sacharidy 74 g
55% Tuky 42 g
23% Sodík 468 mg
65% Bílkoviny 37 g

Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, pak přidáme jemně nakrájený česnek, který smažíme přibližně minutu. Přimícháme rozkrájená rajčata i se šťávou, půlku nadrobno krájené bazalky, bobkové listy, protlak, cukr, sůl a pepř dle chuti. Na mírném ohni vaříme 20 minut. Mezitím uděláme smetanovou omáčku. Na jiné pánvi na másle opečeme na nudličky krájená kuřecí prsa a mandle. Smetanu musíme v menším hrnci povařit 10 minut, potom ji vmícháme do kuřecí směsi. Opět dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Nakonec naservírujeme obě omáčky i s těstovinami na talíř, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept