Jednoduchý recept

Vepřový řízek moravský (minutka)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 441
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Olej rostlinný
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
200 g Šunka dušená
120 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
64% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Vepřový řízek moravský (minutka) postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenčí plátky. Rozklepeme je do tenka, osolíme a naplníme směsí vajec míchaných na slanině se šunkou.

2

Zabalený řízek spíchneme párátkem, ponoříme jej do mírně osoleného hladkého těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky.

3

Po částečném okapání řízek usmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.

4

Vyjmeme párátka a řízek ihned podáváme.

5

Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na kostičky a částečně roztavíme. Osmahneme na ni šunku nakrájenou na kostičky, zalijeme rozmíchanými vejci, mírně osolíme a necháme ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept