Recept

Těstoviny s roketou a kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 265 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 235 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44106

Ingredience

1 ks Cibule
125 g Jogurt bílý
220 g Kuřecí prsa
2 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
110 g Roketa
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
300 g Těstoviny čtyřvaječné
4 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
2 ks Česnek
220 g Žampiony čerstvé
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
200 g Kuřecí krk
200 g Kuřecí křídla
0,8 ks Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 381kJ
22% Sacharidy 81 g
364% Tuky 273 g
15% Sodík 291 mg
75% Bílkoviny 42 g

Těstoviny s roketou a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

V pánvi na másle osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev přibližně 2 minuty. Vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájená kuřecí prsa, na čtvrtky krájené žampiony, víno, 125 ml kuřecího vývaru, nadrobno nakrájený česnek, sůl a pepř. Rozmícháme Solamyl, 4 lžíce vody, smetanu, jogurt a vlijeme do směsi. Vložíme ještě pár lístků tymiánu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Potom uložíme na kuřecí maso listy rokety, nemícháme, vaříme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Pořádně je scedíme, nalijeme na ně kuřecí směs, na talíři pak ještě ozdobíme tymiánem a podáváme.

2

Kuřecí vývar:

3

Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.

Poznámka

Do času vaření je počítána i příprava vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept