Masové kuličky s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky s krabím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44107 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 dl | Bujón hovězí |
1 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
170 g | Kapusta hlávková |
120 g | Krab |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 dl | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
0,5 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Vepřová plec |
1,5 dl | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 103,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kapusta hlávková, Krab, Olej sezamový, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sojová světlá, Pepř citronový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a jemně pomeleme s 1 větším stroužkem česneku. Jarní cibulku omyjeme, rozkrájíme ji několikrát podélně, a pak ji velmi drobně nakrájíme. |
2 | Čerstvý zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky (přibližně 2 lžíce). V míse důkladně promícháme maso, cibulku, konzervované krabí maso, zázvor, který jsme prolisovali jako česnek, sůl, maizenu a citronový pepř. Ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 5-6 cm. |
3 | V hlubší pánvi si rozpálíme 3-4 lžíce oleje a masové kuličky osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z omastku a na něm krátce orestujeme omyté kapustové listy. Do zapékací misky vymazané 1 lžící oleje dáme kapustové listy, na ně položíme masové kuličky a přelijeme je sherry brandy. V míse si smícháme hovězí bujón, vodu, sójovou omáčku a cukr a roztokem přelijeme maso. Zapékací mísu zakryjeme pokličkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C asi 10-15 minut, pak teplotu zmírníme na 185°C a dopečeme přibližně 30-40 minut. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.