Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44108

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
300 g Rýže loupaná
150 g Slanina vepřová
80 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
150 ml Víno červené
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 270kJ
19% Sacharidy 68 g
57% Tuky 42 g
79% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Rizoto na víně postup přípravy receptu:

1

V hrnci ohřejeme 200 ml vývaru, rozpustíme v něm máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a rozmarýn. Vsypeme rýži a promícháme.

2

Pomalu přiléváme vývar, který se postupně vyvařuje, dokud není rýže měkká. To může trvat cca 20 minut. Poté do rizota nalijeme víno, ochutíme solí a pepřem. Rizoto podáváme posypané parmazánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept