Recept

Zapékané špagety s mořskými plody

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44109

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
150 g Garnát obecný
400 g Mořské plody mix
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
350 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 884kJ
21% Sacharidy 74 g
31% Tuky 23 g
16% Sodík 311 mg
64% Bílkoviny 36 g

Zapékané špagety s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Mořské plody důkladně omyjeme ve slané vodě, necháme je okapat. Pootevřené mušle popřípadě vyhodíme, čerstvé se totiž musí až při vaření. Chobotničky očistíme od nepotřebných částí, nakrájíme na kousky.

2

Cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném oleji, rajčata oloupeme, odstraníme z nich jadérka a přidáme na pánev. Přidáme bazalku, sůl a pepř. Poté na pánvi spolu s ostatními ingredincemi povaříme mořské plody.

3

Mezitím v osolené vodě podle návodu uvaříme špagety. Na potravinářský papír položíme vrstvu špaget, na ně vrstvu mořských plodů. Přidáme syrové garnáty. Okraje spodní vrstvy špaget poté přehodíme přes mořské plody. Vše na závěr pokapeme vínem a dáme do trouby 10 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept