Zapékané špagety s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané špagety s mořskými plody
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44109 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Garnát obecný |
400 g | Mořské plody mix |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
350 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 77,3mg |
Draslík | 369,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 860,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mořské plody mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané špagety s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Mořské plody důkladně omyjeme ve slané vodě, necháme je okapat. Pootevřené mušle popřípadě vyhodíme, čerstvé se totiž musí až při vaření. Chobotničky očistíme od nepotřebných částí, nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném oleji, rajčata oloupeme, odstraníme z nich jadérka a přidáme na pánev. Přidáme bazalku, sůl a pepř. Poté na pánvi spolu s ostatními ingredincemi povaříme mořské plody. |
3 | Mezitím v osolené vodě podle návodu uvaříme špagety. Na potravinářský papír položíme vrstvu špaget, na ně vrstvu mořských plodů. Přidáme syrové garnáty. Okraje spodní vrstvy špaget poté přehodíme přes mořské plody. Vše na závěr pokapeme vínem a dáme do trouby 10 minut péct při teplotě 200 stupňů. |