Roláda špenátová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda špenátová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4411 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 461,7mg |
Draslík | 865,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda špenátová postup přípravy receptu:
1 | Necháme povolit špenát, zbavíme ho vody. Přidáme 3 žloutky, sůl, 3 lžíce hrubé mouky a vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. |
2 | Vlijeme plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme těsto, potřeme náplní ze 3 vajec usmažených na cibulce. |
3 | Svineme a 15 minut pečeme ve vyhřáté troubě. |