Nadívaná krůtí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná krůtí roláda
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44111 |
Ingredience
1500 g | Krůtí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
45 g | Cukr třtinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nádivka | |
50 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
115 g | Strouhanka |
155 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 175,4mg |
Draslík | 768,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Sůl, Česnek, Cukr třtinový, Sůl, Víno červené, Cibule, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná krůtí roláda postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nařízneme, rozevřeme, naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Všechny suroviny na nádivku - nakrájenou cibuli, strouhanku, šunku posekanou nadrobno a nasekanou kudrnku smícháme, kopeček dáme na každý plátek masa, stočíme a zajistíme párátkem. |
2 | Rozehřejeme gril, grilujeme 20 minut. Po 15 minutách potřeme maso marinádou z červeného vína, soli, pepře, utřeného česneku a třtinového cukru. Maso je hotové, když z něho po píchnutí vytéká čirá tekutina. Čas celkového grilování by měl být přibližně 1 hodina. |
Poznámka
Servírujeme teplé.