Marocké kuře s lilkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocké kuře s lilkovým salátem
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuřecí stehna |
Na marinádu | |
---|---|
20 ml | Citronová šťáva |
40 ml | Melasa |
30 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Na salát | |
2 plátek | Chléb toastový |
30 g | Koriandr čerstvý |
100 g | Lilek |
200 g | Okurka salátová |
70 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
250 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
Na zálivku | |
20 ml | Citronová šťáva |
30 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 844,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Citronová šťáva, Melasa, Sůl, Tymián čerstvý, Chléb toastový, Koriandr čerstvý, Lilek, Okurka salátová, Sůl, Tymián čerstvý, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rajčata Cherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocké kuře s lilkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Do kuřecích stehen uděláme četné hluboké zářezy, vetřeme do nich bohatě marinádu, připravenou z níže uvedených surovin. Maso vložíme do mísy, polijeme marinádou a necháme hodinu uležet. Zatím připravíme 1 cm silné plátky lilku na salát, potřeme je lejem a 3 minuty grilujeme spolu s plátky toastového chleba. |
2 | Marinované kuře grilujeme 15 minut, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Zbylou marinádu vlijeme na pánev a 5 minut povaříme. Do mísy nalámeme opečený chléb, přidáme nakrájená rajčata, okurku, olivy, bylinky a nakonec lilek. Z oleje, citronové šťávy, soli a pepře vyšleháme zálivku, kterou pooužijeme na salát až těsně před podáváním. |
3 | Uvařenou marinádou potíráme maso v posledních minutách grilování, aby se vytvořila křupavá kůrka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.