Recept

Marocké kuře s lilkovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 44112
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 g Kuřecí stehna
Na marinádu
20 ml Citronová šťáva
40 ml Melasa
30 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
Na salát
2 plátek Chléb toastový
30 g Koriandr čerstvý
100 g Lilek
200 g Okurka salátová
70 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kudrnka
250 g Rajčata Cherry
5 g Sůl
40 g Tymián čerstvý
Na zálivku
20 ml Citronová šťáva
30 ml Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
4% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
69% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Marocké kuře s lilkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Do kuřecích stehen uděláme četné hluboké zářezy, vetřeme do nich bohatě marinádu, připravenou z níže uvedených surovin. Maso vložíme do mísy, polijeme marinádou a necháme hodinu uležet. Zatím připravíme 1 cm silné plátky lilku na salát, potřeme je lejem a 3 minuty grilujeme spolu s plátky toastového chleba.

2

Marinované kuře grilujeme 15 minut, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Zbylou marinádu vlijeme na pánev a 5 minut povaříme. Do mísy nalámeme opečený chléb, přidáme nakrájená rajčata, okurku, olivy, bylinky a nakonec lilek. Z oleje, citronové šťávy, soli a pepře vyšleháme zálivku, kterou pooužijeme na salát až těsně před podáváním.

3

Uvařenou marinádou potíráme maso v posledních minutách grilování, aby se vytvořila křupavá kůrka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept