Barevné rýžové koláčky s různými příchutěmi - Songpchjon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevné rýžové koláčky s různými příchutěmi - Songpchjon
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 44113 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
500 g | Mouka rýžová |
5 g | Sůl |
210 ml | Voda pitná |
Barvící suroviny | |
---|---|
7 g | Gardénie |
200 ml | Kompot jahodový |
2,5 g | Pelyněk obecný |
1 g | Skořice mletá |
10 ml | Voda pitná |
Náplně | |
5 g | Cukr krupice |
30 g | Fazole černé |
50 g | Fazole nezralé světle zelené sterilované |
300 g | Jehličí borové |
20 g | Med včelí |
13 ml | Olej sezamový |
30 g | Sezam - semena |
0,6 g | Skořice mletá |
2 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 96,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Kompot jahodový, Skořice mletá, Voda pitná, Cukr krupice, Fazole černé, Med včelí, Olej sezamový, Sezam - semena, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka rýžová, Pelyněk obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gardénie, Fazole nezralé světle zelené sterilované, Jehličí borové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Barevné rýžové koláčky s různými příchutěmi - Songpchjon postup přípravy receptu:
1 | Tmavě modré fazole - geopi pat namočíme do vody na 8 hodin a potom je třením v dlani zbavíme slupek a necháme na sítku okapat. Pelyněk rozdrtíme na prášek. |
2 | Mouku prosejeme se solí a rýžovým práškem a rozdělíme ji na 5 dílů. Každý z těchto dílů mouky obarvíme. |
3 | Jeden díl mouky s rýžovým práškem obarvíme vodou, ve které jsme 30 minut máčeli lístky z gardénií, druhý díl obarvíme jahodovou vodou, kterou jsme získali rozmícháním šťávy z jahodového kompotu s vodou. Do dalšího dílu mouky přisypeme lžičku skořice a do posledního dílu mouky vmícháme prášek z pelyňku. |
4 | Potom připravíme náplně do koláčků. |
5 | Do čerstvých zelených fazolí vmícháme umletá sezamová semíka, med a cukr. Náplň ochutíme solí. |
6 | Druhou náplň připravíme tak, že okapané tmavé fazole |
7 | uvaříme ve vroucí vodě doměkka, vaříme je asi 25 minut. Do okapaných vařených fazolí vmícháme med, cukr a skořici. |
8 | Každou z připravných sypkých směsí mouky, rýžového prášku a barvící písady propracujeme s horkou vodou do těsta, ze kterého utvoříme kuličky. Do těchto kuliček uděláme důlky, které naplníme připravenými náplněmi. Kuličky s náplněmi pevně uzavřeme okolním těstem tak, aby náplň zůstala uvnitř. |
9 | Při tvoření konečné podoby kuliček můžeme použít i kuchyňská tvořítka. Naplněné kuličky vaříme v hrnci s vroucí vodou, na jehož dno jsme naskládali opláchnuté borové jehličí. Ve vroucí vodě vaříme kuličky 20 minut. Po 20 minutách kuličky scedíme a opláchneme je pod tekoucí vodou. Opláchnuté kuličky před podáváním potřeme sezamovým olejem. |
10 | Koláčky podváme jako chuťovky studené. |