Recept

Barevné rýžové koláčky s různými příchutěmi - Songpchjon

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44113
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

500 g Mouka rýžová
5 g Sůl
210 ml Voda pitná
Barvící suroviny
7 g Gardénie
200 ml Kompot jahodový
2,5 g Pelyněk obecný
1 g Skořice mletá
10 ml Voda pitná
Náplně
5 g Cukr krupice
30 g Fazole černé
50 g Fazole nezralé světle zelené sterilované
300 g Jehličí borové
20 g Med včelí
13 ml Olej sezamový
30 g Sezam - semena
0,6 g Skořice mletá
2 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 284kJ
17% Sacharidy 61 g
5% Tuky 4 g
18% Sodík 352 mg
11% Bílkoviny 6 g

Barevné rýžové koláčky s různými příchutěmi - Songpchjon postup přípravy receptu:

1

Tmavě modré fazole - geopi pat namočíme do vody na 8 hodin a potom je třením v dlani zbavíme slupek a necháme na sítku okapat. Pelyněk rozdrtíme na prášek.

2

Mouku prosejeme se solí a rýžovým práškem a rozdělíme ji na 5 dílů. Každý z těchto dílů mouky obarvíme.

3

Jeden díl mouky s rýžovým práškem obarvíme vodou, ve které jsme 30 minut máčeli lístky z gardénií, druhý díl obarvíme jahodovou vodou, kterou jsme získali rozmícháním šťávy z jahodového kompotu s vodou. Do dalšího dílu mouky přisypeme lžičku skořice a do posledního dílu mouky vmícháme prášek z pelyňku.

4

Potom připravíme náplně do koláčků.

5

Do čerstvých zelených fazolí vmícháme umletá sezamová semíka, med a cukr. Náplň ochutíme solí.

6

Druhou náplň připravíme tak, že okapané tmavé fazole

7

uvaříme ve vroucí vodě doměkka, vaříme je asi 25 minut. Do okapaných vařených fazolí vmícháme med, cukr a skořici.

8

Každou z připravných sypkých směsí mouky, rýžového prášku a barvící písady propracujeme s horkou vodou do těsta, ze kterého utvoříme kuličky. Do těchto kuliček uděláme důlky, které naplníme připravenými náplněmi. Kuličky s náplněmi pevně uzavřeme okolním těstem tak, aby náplň zůstala uvnitř.

9

Při tvoření konečné podoby kuliček můžeme použít i kuchyňská tvořítka. Naplněné kuličky vaříme v hrnci s vroucí vodou, na jehož dno jsme naskládali opláchnuté borové jehličí. Ve vroucí vodě vaříme kuličky 20 minut. Po 20 minutách kuličky scedíme a opláchneme je pod tekoucí vodou. Opláchnuté kuličky před podáváním potřeme sezamovým olejem.

10

Koláčky podváme jako chuťovky studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept