Ředkvičková smaženice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičková smaženice
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4412 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 368,9mg |
Draslík | 241,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 861,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičková smaženice postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme nakrájenou cibuli na oleji. Přidáme nakrájené ředkvičky na kolečka a smažíme do zesklovatění. Vmícháme vejce, osolíme a opepříme. |
2 | Po zhoustnutí vajíček je smaženice hotová. |
3 | Posypeme pažitkou a ihned podáváme. |