Mrkvový salát julienne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový salát julienne
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44120 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
5 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 59,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový salát julienne postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky a vsypeme do kastrolu. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Potom zbylou vodu slijeme. |
2 | V misce smícháme olej s vinným octem, rozdrceným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. |
3 | Podušenou mrkev vsypeme do salátové mísy, přelijeme připravenou zálivkou a promícháme. |
4 | Salát podáváme vychlazený, ozdobený kolečky omytého citronu a nasekanou pažitkou. |