Francouzský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský bramborový salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44122 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1000 g | Brambory rané |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Dresink Vinaigrette |
250 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Dresink Vinaigrette, Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 15 minut doměkka. Vodu slijeme, brambory nakrájíme na kousky a vsypeme do salátové mísy. |
2 | K bramborám přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a ihned vše přelijeme zálivkou vinaigrette. Dobře promícháme. |
3 | Potom přidáme majonézu, nasekanou pažitku, zlehka promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mísu přikryjeme fólií a salát před podáváním chladíme asi 30 minut. |