Jednoduchý recept

Kuřecí stehna s mandlovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4413

Ingredience

1 kostka Bujón slepičí
600 g Kuřecí stehna
50 g Mandle
50 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
10 plátek Slanina vepřová
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřová uzená plec
100 ml Voda pitná
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
9% Sacharidy 34 g
60% Tuky 45 g
54% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Kuřecí stehna s mandlovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme nádivku tak, že starší housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem z maggi.

2

Nakrájíme na nudličky slaninu a osmahneme na pánvi. Přidáme nakrájené uzené maso, namočenou housku, vejce, nakrájené mandle, osolíme, přidáme petržel a zamícháme.

3

Z očištěných kuřecích stehen z jedné strany uvolníme kůži. Vznikne kapsa, kterou naplníme nádivkou, upevníme párátky a dáme péct. Maso osolíme.Při pečení podléváme kuře vodou a výpekem.

4

Pečeme 45 minut při 180 stupních. Před koncem pečení poklademe plátky másla.

Poznámka

mandle musí být spařené a oloupané

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept