Kuřecí stehna s mandlovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s mandlovou nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujón slepičí |
600 g | Kuřecí stehna |
50 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
10 plátek | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová uzená plec |
100 ml | Voda pitná |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 340,5mg |
Draslík | 470,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 397,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Kuřecí stehna, Mandle, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vepřová uzená plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s mandlovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nádivku tak, že starší housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem z maggi. |
2 | Nakrájíme na nudličky slaninu a osmahneme na pánvi. Přidáme nakrájené uzené maso, namočenou housku, vejce, nakrájené mandle, osolíme, přidáme petržel a zamícháme. |
3 | Z očištěných kuřecích stehen z jedné strany uvolníme kůži. Vznikne kapsa, kterou naplníme nádivkou, upevníme párátky a dáme péct. Maso osolíme.Při pečení podléváme kuře vodou a výpekem. |
4 | Pečeme 45 minut při 180 stupních. Před koncem pečení poklademe plátky másla. |
Poznámka
mandle musí být spařené a oloupané