Jednoduchý recept

Kuřecí gado

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 44132

Ingredience

40 g Arašídy
200 g Fazolové lusky zelené
600 g Kuřecí prsa
250 g Rýže dušená
Marináda
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
110 ml Olej olivový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
5% Sacharidy 19 g
39% Tuky 29 g
7% Sodík 146 mg
52% Bílkoviny 29 g

Kuřecí gado postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy a přelijeme marinádou z olivového oleje, limetkové šťávy, medu a utřeného česneku tak, aby maso bylo ponořeno. V osolené vodě uvaříme rýži (cca 15 minut), necháme ji okapat, přimícháme sterilované nakrájené fazolové lusky a polovinou opražených arašídů.

2

Rozpálíme gril, vložíme plech s nakrájenými řízky a grilujeme z každé strany 2 minuty, přitom je průběžně potíráme marinádou.

3

Na nahřáté talíře nasypeme kopečky rýže, položíme 2 kousky kuřecích plátků, přelijeme zbylou marinádou a posypeme zbylými opraženými arašídy.

Poznámka

Podáváme teplé. V čase vaření je započtena i příprava rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept