Kuřecí řízky s červenými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s červenými paprikami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44147 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
12 ks | Cibulka jarní |
800 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s červenými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a položíme pod rozpálený gril. Grilujeme, dokud slupky nezačnou černat a nepopraskají. Pak je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme na proužky, odložíme stranou. |
2 | Dva stroužky česneku a dva svazky jarní cibulky nasekáme nadrobno. |
3 | Omytá, osušená kuřecí prsa pokrájíme na řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, vložíme je do velké pánve s rozpáleným olejem a restujeme z obou stran do zlatova. Po přibližně patnácti minutách je vyjmeme z pánve, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple. |
4 | Do pánve s tukem a šťávou vypečenou z masa vložíme připravené papriky, cibulky a česnek, přidáme vinný ocet, za stálého míchání opékáme, dokud se nevyvaří ostrý pach octa. |
5 | Kuřecí řízky položíme na talíř, navrstvíme na ně paprikovou směs a ozdobíme několika lístky čerstvé šalvěje. |
Poznámka
Podáváme teplé s vařenými bramborami a dušenou cuketou.