Rajčatový salát s pečenými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s pečenými paprikami
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44149 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Olej olivový |
300 g | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
300 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 463,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s pečenými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky položíme na plech, vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zprudka pečeme. Dbáme na to, abychom papriky nepřipálili. Necháme je zchladnout, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na osminky, pažitku nasekáme nadrobno. Sýr strouháme nahrubo. |
2 | V servírovací míse promícháme rajčata s paprikami, osolíme, zakapeme olejem. Salát před podáváním posypeme sýrem a pažitkou. |