Řeřichový tropický salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichový tropický salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44152 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 ml | Balsamico ocet |
50 g | Hrozinky |
30 g | Kokos sušený |
100 g | Mandle |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Řeřicha |
100 g | Salát Polníček |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Kokos sušený, Mandle, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Olej olivový extra panenský, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichový tropický salát postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme, můžeme je rozpůlit, položíme je na vymaštěný plech a dáme do trouby upéct dozlatova. |
2 | V míse smícháme řeřichové lístky, polníček, přidáme hrozinky sultánky, opražené mandle a hoblinky kokosu. Lehce osolíme, zakapeme olejem smíchaným s balzamikovým octem. |
Poznámka
Servírujeme studené.