Jednoduchý recept

Jehněčí pečeně se salsa rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 44157

Ingredience

60 g Hrozinky
750 g Jehněčí pečeně
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže dlouhozrnná
60 ml Salsa rajčatová
60 g Sezam - semena
1 špetka Sůl
0,7 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 071kJ
17% Sacharidy 61 g
139% Tuky 104 g
52% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Jehněčí pečeně se salsa rýží postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.

2

Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.

3

Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept