Jehněčí pečeně se salsa rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně se salsa rýží
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44157 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Hrozinky |
750 g | Jehněčí pečeně |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Rýže dlouhozrnná |
60 ml | Salsa rajčatová |
60 g | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
0,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 623,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 36,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Salsa rajčatová, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Jehněčí pečeně, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečeně se salsa rýží postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme. |
2 | Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout. |
3 | Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa. |
Poznámka
Podáváme teplé.