Zelná polévka s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 44170 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
100 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
700 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Olej olivový |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
20 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 775,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, trochu pokrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Nyní přidáme zelí, brambory, rajčatový protlak, osolíme, okořeníme celým pepřem, bobkovým listem a vaříme do měkka. |
Poznámka
Polévku podáváme ještě teplou.