Jednoduchý recept

Devonské vdolečky

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 5 Devonské vdolečky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44171
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

30 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
60 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 690kJ
15% Sacharidy 56 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 79 mg
18% Bílkoviny 10 g
  • Devonské vdolečky
  • Devonské vdolečky
  • 1
  • Devonské vdolečky
  • 2
  • Devonské vdolečky
  • 3
  • Vložit obrázek

Devonské vdolečky postup přípravy receptu:

1

Na pracovní desce smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, změklým máslem, vejcem a cukrem. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme tužší těsto.

2

Těsto rozválíme na plát silný a si 1 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Kolečka na povrchu potřeme mlékem.

3

Vdolečky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut. Podáváme ihned.

Poznámka

Vdolečky podáváme s máslem a marmeládou.

Komentáře a hodnocení

 
Šárka Hnízdová
Devonské vdolečky
vypadají pěkně určitě vyzkouším
 
urbanzdenekk
Devonské vdolečky
Super je, že žádné smažení v oluji!
 
Karel Svoboda
Devonské vdolečky
Moc dobré, vyzkoušejte.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
4
Skvělý recept