Lilkové věžičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové věžičky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44173 |
Ingredience
300 g | Lilek |
124 ml | Olej rostlinný |
300 g | Salsa rajčatová |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Salsa rajčatová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové věžičky postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na přibližně centimetrové plátky. Mezitím rozpálíme gril. Plátky potřeme olejem, naskládáme je na plech, polijeme polovinou salsy a grilujeme ze všech stran asi 2 minuty, dokud nemají hnědou barvu. Druhým kouskem je přiklopíme, potřeme salsou a navrch položíme plátky eidamu, poté zapečeme, dokud se sýr nezačne tavit (přibližně další 2 minuty). |
Poznámka
Podáváme teplé.