Lívance z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z tresky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44182 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
450 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máta |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 668,3mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 82,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Máta, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z tresky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse mouku s kypřícím práškem. Přilijeme vodu, vmícháme olej, rozšlehané vejce, sůl a necháme pár minut odstát. |
2 | Smícháme v misce rybí omáčku, sójovou omáčku, rybí vývar a mátu. Omáčku odložíme stranou. |
3 | Osolíme, opepříme a na plátky nakrájíme rybí filé. Rozpálíme ve woku olej, rybí kousky obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova. |
4 | Nakonec vyjmeme z pánve a necháme okapat. Udržujeme v teple, než osmažíme všechny kousky, následně servírujeme. |
Poznámka
Podáváme teplé, s omáčkou.