Celozrnné lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44184 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
45 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
175 g | Mouka pšeničná celozrnná |
50 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Sirup Golden |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 67,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné lívance postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehané vejce a polovinu mléka. Vše promícháme a přilijeme ještě tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Dobře prošleháme. |
2 | Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance přikryjeme fólií, aby zůstaly měkké. |
3 | Podáváme teplé přelité zlatým sirupem. |
Poznámka
Lívance můžeme podávat s máslem a marmeládou.