Jednoduchý recept

Čínské nudle a thajské tofu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44187
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
750 g Fazolové klíčky
2 kávová lžička Koření Orientální
80 g Koriandr čerstvý
250 g Kuřecí prsa
80 ml Limetková šťáva
250 g Nudle rýžové
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
80 ml Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka sójová
80 g Ořechy burské pražené
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
350 g Sýr sójový - Tofu
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 796kJ
23% Sacharidy 84 g
28% Tuky 21 g
95% Sodík 2 g
70% Bílkoviny 39 g

Čínské nudle a thajské tofu postup přípravy receptu:

1

Smícháme thajské koření a škrobovou moučku v igelitovém sáčku, přidáme tofu nakrájené na kostky (2x2 cm) a řádně protřepeme.

2

Na středním ohni, ve wok pánvi, rozpálíme arašídový olej, vložíme do něj kostky tofu a restujeme 3-4 minuty, tofu je křupavé a získá zlatohnědou barvu. Po vyjmutí z pánve necháme na papírové utěrce tofu okapat.

3

Vroucí vodou v misce zalijeme ploché rýžové nudle (pad thai), necháme 8-10 minut máčet, vodu vylijeme a nudle propláchneme studenou vodou.

4

Na středním ohni, ve wok pánvi, rozehřejeme 2 lžičky oleje a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a odložíme.

5

Rozpálíme zbylý olej, přidáme kostky nakrájených kuřecích řízků a 4-5 minut pečeme dozlatova. Po přidání prolisovaného česneku a koleček jarní cibulky pečeme 1-2 minuty. Vmícháme uvařené nudle, limetkovou šťávu, rybí omáčku (nam pla), nerafinovaný cukr, sójovou omáčku,fazolové klíčky a míchaná vejce, nakonec přidáme opečené kousky tofu.

6

Rozdělíme do misek, posypeme nasekanými arašídy a drobně nakrájeným čerstvým koriandrem.

Poznámka

Tofu - jídlo vyráběné srážením sójového mléka se sádrou (případně jinými prostředky). V asijské kuchyni se tofu využívá ve slaných i sladkých jídlech a je ceněno především pro svou schopnost přejmout chuť ostatních použitých přísad. Fazolové klíčky uchováváme v ledové vodě, aby byly čerstvé a křupavé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept