Čínské nudle a thajské tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské nudle a thajské tofu
Čínské nudle a thajské tofu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44187 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
750 g | Fazolové klíčky |
2 kávová lžička | Koření Orientální |
80 g | Koriandr čerstvý |
250 g | Kuřecí prsa |
80 ml | Limetková šťáva |
250 g | Nudle rýžové |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
80 ml | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
80 g | Ořechy burské pražené |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
350 g | Sýr sójový - Tofu |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Fazolové klíčky, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Nudle rýžové, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Orientální, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské nudle a thajské tofu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme thajské koření a škrobovou moučku v igelitovém sáčku, přidáme tofu nakrájené na kostky (2x2 cm) a řádně protřepeme. |
2 | Na středním ohni, ve wok pánvi, rozpálíme arašídový olej, vložíme do něj kostky tofu a restujeme 3-4 minuty, tofu je křupavé a získá zlatohnědou barvu. Po vyjmutí z pánve necháme na papírové utěrce tofu okapat. |
3 | Vroucí vodou v misce zalijeme ploché rýžové nudle (pad thai), necháme 8-10 minut máčet, vodu vylijeme a nudle propláchneme studenou vodou. |
4 | Na středním ohni, ve wok pánvi, rozehřejeme 2 lžičky oleje a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a odložíme. |
5 | Rozpálíme zbylý olej, přidáme kostky nakrájených kuřecích řízků a 4-5 minut pečeme dozlatova. Po přidání prolisovaného česneku a koleček jarní cibulky pečeme 1-2 minuty. Vmícháme uvařené nudle, limetkovou šťávu, rybí omáčku (nam pla), nerafinovaný cukr, sójovou omáčku,fazolové klíčky a míchaná vejce, nakonec přidáme opečené kousky tofu. |
6 | Rozdělíme do misek, posypeme nasekanými arašídy a drobně nakrájeným čerstvým koriandrem. |
Poznámka
Tofu - jídlo vyráběné srážením sójového mléka se sádrou (případně jinými prostředky). V asijské kuchyni se tofu využívá ve slaných i sladkých jídlech a je ceněno především pro svou schopnost přejmout chuť ostatních použitých přísad. Fazolové klíčky uchováváme v ledové vodě, aby byly čerstvé a křupavé.