Grilované jehněčí s mátovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí s mátovým dresinkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jehněčí kotlety |
30 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Na dresink | |
---|---|
10 g | Cukr krupice |
40 g | Máta |
80 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 692,6mg |
Vláknina | 796,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Sůl, Cukr krupice, Máta, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí s mátovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Mezitím připravíme dresink. Do mixéru vložíme mátu, vinný ocet, olivový olej, pepř, sůl a cukr, rozmixujeme dohladka. Kotlety rozložíme na gril a opékáme 10 minut za častého otáčení, až je maso propečené. Podáváme přelité hotovým dresinkem. |
Poznámka
Servírujeme vždy teplé.