Brambory Hasselback - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory Hasselback
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44190 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 842,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory Hasselback postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem a urovnáme do ní plátky brambor. Plátky po všech stranách potřeme rozehřátým máslem, osolíme a opepříme. |
3 | Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a brambory pečeme asi 45 minut. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme doměkka. |
4 | Upečené brambory podáváme v zapékací míse, posypané zbylým sýrem a ozdobené nasekanou petrželkou. |