Jednoduchý recept

Dušená mrkev s vodnicí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 44193

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
375 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Máta
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
370 g Tuřín
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
5% Sacharidy 17 g
298% Tuky 224 g
20% Sodík 394 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušená mrkev s vodnicí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a spolu s očištěnou vodnicí vložíme do hrnce s vývarem. Přidáme máslo, cukr, sůl a pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut doměkka.

2

Pokličku odstraníme a zprudka dusíme až se tekutina vypaří a zelenina bude lesklá.

3

Nakonec vmícháme nasekané bylinky a i hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept