Dušená mrkev s vodnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev s vodnicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44193 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Máta |
375 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
370 g | Tuřín |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 15,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Máta, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev s vodnicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a spolu s očištěnou vodnicí vložíme do hrnce s vývarem. Přidáme máslo, cukr, sůl a pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut doměkka. |
2 | Pokličku odstraníme a zprudka dusíme až se tekutina vypaří a zelenina bude lesklá. |
3 | Nakonec vmícháme nasekané bylinky a i hned podáváme. |