Polévka ze zelených fazolek s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zelených fazolek s koprem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44194 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Brambory |
5 ml | Citronová šťáva |
100 g | Fazolové lusky zelené |
10 g | Kopr čerstvý |
2 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 g | Sůl |
5 g | Vegeta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 261,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zelených fazolek s koprem postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky omyjeme, odkrojíme špičky, zbavíme lusky vláken a přeřízneme napůl. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, kopr posekáme nadrobno. |
2 | Do hrnce nasypeme fazolky, přivedeme k varu, osolíme, povaříme 10 minut. Přisypeme brambory a vaříme dalších 10 minut. Polévku zakápneme citronovou šťávou, dochutíme vegetou, mletým pepřem, koprem, nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. |