Pikantní plátky svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní plátky svíčkové
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44195 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
500 g | Hovězí svíčková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Dresing | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli paprička |
30 g | Cibule |
50 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 kávová lžička | Pesto |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 314,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hovězí svíčková, Sůl, Chilli paprička, Cibule, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní plátky svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Promícháme chilli papričky, prolisovaný česnek, olej, sůl, pepř, tímto dresingem přelijeme steaky a necháme je 30 minut naložené marinádě. |
2 | Maso osmahneme na grilu po každé straně 2 minuty, aby se zatáhlo, ztlumíme teplotu grilu a ještě ogrilujeme po všech stranách přibližně 8 minut, přitom potíráme marinádou. |
3 | Necháme hotové steaky 4 minuty stát, poté je nakrájíme na plátky poklademe je na listy hlávkového salátu. Smícháme dresing z pažitky nakrájené, pesta, octa, chilli papričky nasekané, cibule, oleje a zalijeme maso. |
Poznámka
Podáváme teplé.