Jednoduchý recept

Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 44201

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
350 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
120 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Sůl
500 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
2% Sacharidy 9 g
7% Tuky 5 g
12% Sodík 244 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.

2

Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept