Jehněčí maso s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s kuskusem
Jehněčí maso s kuskusem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 ks | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
400 g | Jehněčí kotlety |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
250 g | Kuskus |
60 g | Máta |
120 g | Meruňky sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
50 g | Pistácie |
3 polévková lžíce | řepkový olej |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cuketa, Jehněčí kotlety, Koriandr mletý, Kurkuma, Kuskus, Máta, Meruňky sušené, Pistácie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kmín mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, řepkový olej, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Cukety nakrájíme na plátky a společně s jehněčími kotletami potřeme 2 lžícemi řepkového nebo slunečnicového oleje. Na roštu barbecue grilu nejdříve opékáme 1 - 2 minuty pouze cukety, potom přidáme kotlety a grilujeme ještě 3 - 4 minuty. Cukety i kotlety opékáme z obou stran. Když jsou hotové, stáhneme je z ohně, následně přikryjeme alobalem, abychom je uchovali teplé a odložíme. |
2 | Na středním ohni rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2 - 3 minuty na mírném ohni; přidáme mletý kmín, mletá koriandrová semínka, kurkumu, garam masalu a vše smícháme. |
3 | Po přilití drůbežího vývaru přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přisypeme kuskus, zakryjeme pokličkou, 5 minut necháme stát, pak promícháme. Přidáme půlky opláchnutých sušených meruňek, hrubě namleté pistáciové oříšky, nahrubo nasekanou petrželovou nať a mátu. Osolíme, opepříme. |
4 | Kuskus vrátíme zpět na oheň, prohřátý rozdělíme na talíře, na něj klademe jehněčí kotlety s cuketami, zdobíme dílkem citronu. |
Poznámka
Servírujeme vždy teplé.