Fusilli se smetanovou omáčkou a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli se smetanovou omáčkou a lososem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44203 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Kopr čerstvý |
110 g | Krevety tygří - loupané |
350 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
225 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 115,6mg |
Draslík | 630,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Losos - filety, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli se smetanovou omáčkou a lososem postup přípravy receptu:
1 | Osolíme a opepříme filet z lososa, vložíme do větší pánve, položíme na něj několik snítek kopru, přilijeme víno. Přivedeme k varu, poté na mírném ohni vaříme 5 minut. Následně lososa vyndáme, nakrájíme na menší kousky. Do vína přidáme nahrubo nakrájená rajčata a smetanu, vaříme 15 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, udržujeme v teple. Do směsi vložíme kousky lososa, předem uvařené krevety a směs zahřejeme. Nakonec omáčku smícháme s těstivnami, na talíři ozdobíme snítkou kopru a podáváme. |