Fazolový salát s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s artyčoky
Fazolový salát s artyčoky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44204 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Artyčoky sterilované |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
600 g | Hrachové lusky |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
150 g | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 352,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrachové lusky, Kmín římský, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Fazolky uvaříme ve vodě, aby zelenina zůstala zelená (cca 15 minut). |
2 | Poté je, propláchnuté ve studené vodě a zešikma rozpůlené vložíme společně se čtvrtkami artyčokových srdíček, kolečky cibule, strouhanou mrkví, sekanou petrželkou, koriandrem a koprem do větší misky. |
3 | Dobře promícháme, přelijeme dresingem, který jsme si připravili smícháním octa, olivového oleje, drceného česneku, hořčice, římského kmínu, citronovou šťávou, solí a pepře. |
Poznámka
Podáváme studené.