Thajský teplý kuřecí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský teplý kuřecí salát
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44206 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Suroviny | |
---|---|
80 g | Cibule |
2 kávová lžička | Křenová pasta - Krenex |
500 g | Kuřecí prsa |
200 g | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika žlutá |
250 g | Salát ledový |
Dresing | |
65 ml | Ocet vinný červený |
110 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Thajská směs |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Salát ledový, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Kuřecí prsa, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Thajská směs nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Thajský teplý kuřecí salát postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat. |
2 | Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut. |
3 | Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu. |
4 | Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát. |
Poznámka
Podáváme teplé.