Recept

Špagety s tuňákem a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44207

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
120 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
400 g Tuňák ve vlastní šťávě
4 l Voda pitná
1 ks Česnek
350 g Špagety
120 g Žampiony čerstvé
Vývar rybí [42659]
0,8 ks Bobkový list
160 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
0,4 ks Citrony
0,8 ks Mrkev kořen
3,2 ks Pepř černý celý
0,8 hrst Petržel - nať
520 g Rybí hlavy
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 219kJ
22% Sacharidy 79 g
113% Tuky 85 g
56% Sodík 1 g
122% Bílkoviny 69 g

Špagety s tuňákem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Na oleji osmahneme nahrubo nakrájená rajčata přibližně 15 minut. Pak vložíme na plátky nakrájené žampiony a opékáme dalších 10 minut. Přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, tuňáka bez nálevu, 100 ml rybího vývaru, na jemno nakrájený česnek a majoránku, dle chuti osolíme a opepříme, na mírném ohni vaříme ještě 5 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme se směsí. Na talíři pak posypeme nastrouhaným Parmezánem.

2

Rybí vývar:

3

Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.

Poznámka

Čas vaření je uveden i s přípravou rybího vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept