Se zeleninou garnáti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Se zeleninou garnáti
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44210 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
20 ks | Garnát obecný |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Shiitake houby |
225 g | Sójové výhonky |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 535,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Ocet vinný, Okurka salátová, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Shiitake houby, Sójové výhonky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Se zeleninou garnáti postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky. |
2 | Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut. |
4 | Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme. |