Recept

Zapečené lasgne s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44211

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Kerblík
230 g Krevety tygří - loupané
180 g Lasagne
450 g Mořský ďas
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
90 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
230 g Žampiony čerstvé
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
3 ks Bobkový list
0,8 ks Cibule
900 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Muškátový květ
75 g Máslo čerstvé
18 ks Pepř černý celý
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 156kJ
27% Sacharidy 96 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 513 mg
80% Bílkoviny 45 g

Zapečené lasgne s krevetami postup přípravy receptu:

1

Nejprve předehřejeme troubu na 190 stupňů. V hlubší pánvi pečeme na másle krevety a mořského ďasa přibližně 5 minut. Vyjmeme krevety, do pánve dáme na čtvrtky pokrájené žampiony a opékáme dalších 5 minut. Vše smícháme s bešamelovou omáčkou, dle chuti osolíme, opepříme. Do větší zapékací mísy navrstvíme lasagnové pláty, nakrájená rajčata, kerblík, bazalku a směs s krevetami i rybami, posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme 35 minut.

2

Bešamelová omáčka s cibulí:

3

Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme, přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko, takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept